Trakya tarhana yapımı

Biberleri yıkayın, sap ve tohum kısımlarını temizleyin. Domatesleri yıkayın, soğanları soyun ve yıkayın. Tüm sebzeleri gelişigüzel iri parçalar halinde doğrayarak, uygun büyüklükte bir tencereye alın. Orta ateşte, yaklaşık 40 dakika sonra yumuşayan sebzeleri, blender'dan geçirin ve ılınması için beklemeye alın.06-Oct-2017

Trakya yaş tarhana nasıl yapılır?

Trakya Usulü Yaş Tarhana Tarifi Hazırlanışı

  1. Soğanları soyup incecik doğrayın. Yeşil ve kırmızı biberleri yıkayıp saplarını kesin. …
  2. Malzemelerin hepsini rondo yardımıyla püre kıvamına gelinceye kadar çekin ve geniş bir kaba alın. …
  3. Tarhananın üzerini kapatmadan 3-5 gün karıştırarak mayalandırın.

Kırklareli tarhanası nasıl yapılır?

Sırasıyla havuzun ortasına kuru soğanlar, yoğurt, yaş ekmek mayası, salça ve tuz ilave edilir. Harç, katı malzemeler ezilerek ortasından kenarlara doğru olacak şekilde karıştırılır. Tarhana hamuru fermantasyon işlemi için hazırdır. Tarhana hamurunun üzerine temiz bir bez örtülerek 12 saat dinlenmeye bırakılır.

Ev yapımı tarhana hamuru nasıl yapılır?

TARHANA TARİFİ Acı biberi az miktar suda kaynatarak robottan geçirin. Ardından Soğanı ve sarımsakları da robottan geçirin. Dereotu, maydanoz, nane ve domatesi de robottan geçirip hepsini bir tencerede biraz pişirin. Soğuyunca 1 kilo yoğurdu, mayayı ve unu ekleyerek yoğurmaya başlayın.

Tarhana en az kaç gün bekletilir?

Oluşan tarhana hamuru bir hafta ile on gün arasında fermente olması için bekletilir. Yöredeki deyişle “kabartılır”. Onuncu günün sonunda kuruyan tarhana hamurundan topaklar koparılıp elekten veya kevgirden geçirilerek ufalanır. Ufalanan tarhana tekrar kuruması için birkaç gün bezlere serilerek bekletilir.

Trakya tarhanası kaç gün bekletilir?

Odanın kapı ve camları açık tutulup havalandırma sağlanır. Tarhananın kuruması gözetilerek 1-2 gün boyunca parçalanmış tarhanamız bekletilir. Bu süre boyunca gün içerisinde ters yüz edilerek nemini kaybetmesi kolaylaştırılır. Kuruyan parçalar daha küçük parçalara da bölünerek bu işlem hızlandırılabilir.

Tarhana yapılırken tuz konur mu?

Tarhanalar iyice kuruyunca toplayıp bez torbalara ya da kavanozlara yerleştirin. Buğdayları bir gece önceden ıslatıp kabartın. Yoğurdu içine su ilave ederek koyu bir ayran haline getirin. İçine tuzu da ekleyip ayran kaynayana kadar karıştırarak pişirin.

Tarhana neden 21 gün bekletilir?

Tarhananın ekşi olmasını sağlayan şey fermantasyon sürecidir. Tarhana maksimum ekşiliğine 8-9 günde ulaşır. Bundan sonra daha fazla fermante olamayan tarhana bekletildikçe ekşiliği gider. 21 gün bekletilen tarhanaların tatlı tarhana olarak adlandırılmasının sebebi budur.